Case

24 juli 2023

Van der Wal, een duurzame partner voor Global Software Solutions

Van der Wal Transport, al bijna 100 jaar de meest duurzame logistieke partner en reeds verschillende jaren een trouwe klant van ons bedrijf. Het bedrijf werd in 1924 opgericht en groeide doorheen de jaren uit tot een allround logistiek dienstverlener met vestigingen in Nederland, Engeland, Polen, Roemenië, Azerbeidzjan en Kazachstan. Momenteel zijn er circa 425 medewerkers werkzaam.
globals-quote
Het programma biedt Van der Wal een volledig geïntegreerd systeem dat naadloos samenwerkt met andere Microsoft-producten en hen nogmaals op gebied van financiën heel wat handmatig werk bespaart. Facturen worden gescand, automatisch geboekt en zelfs betaald, waardoor de foutenmarge aanzienlijk daalt.
Kernwoorden? Duurzaam, innovatief, oprecht, kennis, ervaring en talent. Focus? De wereld mooier achterlaten door het continu scherpstellen van hun duurzaamheidsprogramma. Hun nieuwste aanwinst? Elektrische meeneemheftrucks, waardoor ze de eerste zijn in hun sector om te lossen met een elektrische ‘kooiaap’ met drie-wielaandrijving.

Een jarenlange en vruchtbare samenwerking

Een loyale en trouwe klant, dat is hoe we Van der Wal na een jarenlange samenwerking het best kunnen omschrijven. Door de exponentiële groei en de daarbijhorende uitdagingen die het logistieke bedrijf de voorbije jaren mocht trotseren, kwamen ze meermaals langs met softwaregerichte vragen. Zo implementeerden we als eerste ‘Accountview’, een financiële softwaretoepassing ontworpen om bedrijven te helpen bij het beheren van hun financiën. Met deze toepassing vergaren de gebruikers op een eenvoudige manier inzicht in de financiële situatie om zo steeds de gepaste zakelijke beslissingen te nemen.
Het logische vervolg? Een opschaling! In 2017 schakelden we hen dan ook over van ‘Accountview’ naar ‘Navision’, een ERP-toepassing van Microsoft, met als grote voordeel aanpasbaar en schaalbaar te zijn. We rolden het systeem uit, volledig op hun maat, zodat ze ook via dit systeem de financiën en de nodige bedrijfsprocessen in beeld konden brengen. Eén van de meest gebruikte features van het programma? De ‘Document Capture’ waarmee facturen simpelweg gescand kunnen worden om daarna op een volautomatische manier verwerkt te worden in de boekhouding.

Overstap naar Business Central

Zo’n tweetal jaar geleden begonnen we aan de overschakeling van ‘Navision’ naar de nieuwste versie van ‘Microsoft Dynamics 365 Business Central’. Een alles-in-één-oplossing die bedrijfsprocessen stroomlijnt en de efficiëntie van de bedrijfsvoering verhoogt.

Het programma biedt Van der Wal een volledig geïntegreerd systeem dat naadloos samenwerkt met andere Microsoft-producten en hen nogmaals op gebied van financiën heel wat handmatig werk bespaart. Facturen worden gescand, automatisch geboekt en zelfs betaald, waardoor de foutenmarge aanzienlijk daalt.

Meten is weten

Naast Business Central implementeerden we enige tijd geleden ook ‘Power BI’, een business intelligence softwaretoepassing van Microsoft. Het biedt hen een set van tools om data te verzamelen, te analyseren en te visualiseren, waardoor ze snel en eenvoudig belangrijke inzichten kunnen verkrijgen.

De volgende stap? Dat is de integratie van het volledige Power Platform. Het is een softwareplatform waarmee zakelijke mobiele apps en web-apps gebouwd worden, aangepast aan specifieke bedrijfsbehoeften en dat nagenoeg zonder coderen. Nog meer mogelijkheden voor Van der Wal om alle gegevens te beheren en te automatiseren dus.
Duurzaam-vervoer-flexibele-opslag-lading
kantoor_model_trucks_LZV_resized
globals-quote

Een tevreden klant aan het woord

Global Software Solutions is voor ons een uitstekende partner gebleken om een modern IT landschap te creëren voor een veelheid aan papieren workflows. Zij raakten snel vertrouwd met onze werkzaamheden, waardoor we een mooie slag konden maken op het gebied van efficiëntie en de inzichtelijkheid van onze data.
1517698650216
Ton Dirks
Director Quality & Development, bij Trobas Gelatine

Enthousiast geworden van deze unieke case?