Case

12 juli 2023

Trobas Gelatine focust zich op een digitale toekomst

1927, het jaartal waarin het verhaal van dit familiebedrijf oorspronkelijk begon en dat in de kom van Dongen. In 1978 verhuisde de volledige bedrijfssite naar het industrieterrein Tichelrijt waar de gelatine-gebaseerde lijm op ambachtelijke wijze de productieband verliet.
globals-quote
De voorbije vijf jaar werkten we samen met hen aan de optimalisatie van de diverse bedrijfsprocessen die het bedrijf rijk was. Hoe wij hen futureproof maakten? Door die processen volledig te digitaliseren.
Sinds midden jaren ’80 is het productieproces stap voor stap gemoderniseerd en mag het bedrijf zich vandaag tot één van de meest toonaangevende producenten van hoogwaardige gelatineproducten rekenen. Inmiddels produceren zij uitsluitend gelatine voor voeding en farmaceutische toepassingen.

Met een blik op de toekomst

De voorbije vijf jaar werkten we samen met hen aan de optimalisatie van de diverse bedrijfsprocessen die het bedrijf rijk was. Hoe wij hen futureproof maakten? Door die processen volledig te digitaliseren.

Allereerst namen we uitgebreid de huidige werkwijze onder de loep. We stelden onze klant de nodige diepgaande vragen om de stroom van grondstof tot eindproduct volledig in beeld te brengen. Tijdens deze inventarisatie werden kleine obstakels blootgelegd en werd het volledige productieproces inzichtelijker gemaakt. Aan ons om te analyseren welke mogelijkheden er bestonden om de verschillende processen efficiënt met elkaar te verbinden en zo de productiviteit te verhogen. Daarvoor was het nodig om alle handmatige processen van het laboratorium onder te brengen in het zogenaamde LIMS, oftewel Laboratorium Informatie Management Systeem, een systeem dat we voor hen op maat maakten.

Een applicatie op maat

Na het in kaart brengen van de handmatige processen mochten we een maatwerkapplicatie ontwikkelen en implementeren waarin gegevens met betrekking tot het productieproces en traceerbaarheid worden vastgelegd. In deze applicatie worden de verschillende producten, artikelen, grondstoffen en de bijhorende kerngetallen toegevoegd, zodat men steeds op de hoogte blijft van de kwaliteit van het product en het productieproces.

Opsporen in welke ruimte een bepaald product zich bevindt, nakijken in welke batch de viscositeit van het product daalde of wekelijkse rapporten draaien? Probleemloos!

Nog meer power

Daarna mochten we een breed scala aan Microsoft Power Apps in hun werkomgeving implementeren. Deze apps maken het mogelijk om op een laagdrempelige manier inzicht te krijgen in verschillende van hun toepassingen zoals bijvoorbeeld hun uitgebreide product-informatie-management-systeem (PIM) en hun productie-volg-systeem (PVS). Deze apps zijn vandaag de dag nog steeds een krachtig hulpmiddel om het bedrijf te helpen stroomlijnen.
FOTO1-38
slide-foto26
globals-quote

Een tevreden klant aan het woord

Global Software Solutions is voor ons een uitstekende partner gebleken om een modern IT landschap te creëren voor een veelheid aan papieren workflows. Zij raakten snel vertrouwd met onze werkzaamheden, waardoor we een mooie slag konden maken op het gebied van efficiëntie en de inzichtelijkheid van onze data.
1517698650216
Ton Dirks
Director Quality & Development, bij Trobas Gelatine

Enthousiast geworden van deze unieke case?